Fjernaflæsning af varmtvandsforbrug

Det ser ud til, at vi nærmer os en løsning. DEAS indleverer et excelark med alle målernumrene til Kamstrup, som videresender disse sammen med Kem-filerne til ISTA. TH Hansen VVS kunne heldigvis finde fakturaen på indkøbet af målerne til vores ejendom, og da Kamstrup fik kopi af disse så alt lysere ud (07.10.21)

Vi er løbet ind i en såkaldt Catch22, hvor Kamstrup (som har leveret målerne) skal udlevere nogle Kem-filer til ISTA, for at målerne kan aflæses. TH Hansen VVS, som har indkøbt målerne som en del af en større ordre hos deres grossist, søger pt. efter kvitteringen på indkøbet, for om muligt at finde frem til de målere, der er monteret hos os. Hverken Kamstrup eller ISTA er særligt interesserede i at hjælpe os. ISTA vil rigtig gerne sælge os nogle af deres egne målere, da det ellers vil være umuligt at fjernaflæse varmtvandsforbruget. Vores rådgivende ingeniører har været inde over, og fået bekræftet fra ISTA, at de kan aflæse vores Kamstrupmålere, men altså kun hvis vi kan fremskaffe KEM-filerne. Bestyrelsen arbejder stædigt videre for at få løst problemet. Kamstrupmålerne er de bedste på markedet og det vil være ærgerligt at skulle udskifte dem.
ISTA har nu aflæst alle målere via besøg i lejlighederne. Gem aflæsningsstrimlen, da vi formentlig får brug for alle jeres målernumre, som står noteret på strimlen! (03.10.21)

NB!! ISTA har hængt sedler op ang. aflæsningsbesøg i de enkelte lejligheder. Vi er i gang med at undersøge om dette er en fejl. Vi melder ud her, når vi har fået svar fra ISTA (18.09.2021)

Vi har taget vores varmtvandsmålere i brug. Der trækkes et a´contobeløb via opkrævning af fællesudgifter. Varmt vand afregnes sammen med det årlige varmeforbrug.

Det er kun lovpligtigt at varmt brugsvand skal aflæses for hver lejlighed, derfor har vi endnu ikke planer om at opsætte målere i hver lejlighed på det kolde vand. Målerne koster nogle tusinde kroner og de holder i ca. 6-10 år. Når det på et tidspunkt formentlig bliver lovpligtigt, er det let at montere målere, da rørene er gjort klar til dette.

Fordelen ved at have målere i hver enkelt lejlighed er, at der kan aflæses og afregnes forbrug på hvilken som helst dato, i forbindelse med fraflytning af lejlighed. Målerne aflæses digitalt hos DEAS, du beder blot DEAS om en opgørelse.

Læs mere om reglerne for aflæsning af brugsvand HER